i stort sätt bara varit hemma

hej
har väl inte gjort något märkvärdigt alls idag, har varit i Hallunda en kortis ,.. så att assistenten fick lite mat.
och så har jag följt ,..det som jag tror de allra flesta har följt till och från idag och alla vet säkert vad det är jag menar utan att säga något namn.
det kanske är någon annan som säger det istället, för alla vet vem det är.
Jag har lite blandade kännslor om vad som är rätt eller fel, men visst har han gjort mycket dumt i sitt liv och satt så många människor liv på spel,.. vilket jag tycker är helt klart fel att en enda människa ska kunna sätta 1000 och åter 1000 mäniskors liv på spel. jag brukar säga att man ska ha makt men inte så stor makt så att man kör över andra människor.jag vill ha makt över mitt eget liv jag vill till och med bestämma när jag vill dö,.. men inte ens det får man här i Sverige, man ska hålla livhanken kavar på en massa folk,.. trotts att det också kostar pengar.
Självklart ska man inte ta för lätt på saken men har man konstaterat med flera läkare och experter att det inte finns något att göra, då tycker jag den drabade personens ska få avgöra det sj.
Tycker inte ens att släkten ska få bestäma vad som ska eller inte ska göras, sen kanske det kommer folk som säger "a men det finns dom som inte kan prata" och det gör det ,.. men man måste hitta på någon lösning till varje grej spm dycker upp man får inte blunda och bara säga at det inte går. För då tycker jag att man gör helt fel ,det finns ju folk som inte vill komma över sina fobier.
till och med det måste man respektera även om jag tycker att folk ska försöka, jag respekterar dom när jag vet att dom har försökt.
Tänk att det är näst sista dagen på det här året imorgon när jag kommer in för att skriva dagbok då är det redan nytt år för jag kommer hem så sent så klockan har redan gått över 12 slaget,... jag önskar alla på lunarstorm ett riktgit gott slut och ett gott nytt år.

kram

Trodde jag skulle vara hemma men var i Skarpnäck

På förmiddagen har jag bara suttit vid datorn, vet inte ens när natten gick, trodde han skulle vara kvar tills jag vaknar, jag vaknade inte så långt efteråt. jag var vaken några timmar i natt därför sov jag när han gick. Men sen gick jag in till datorn och kollade mina mail eftersom jag har några sidor så tar det en stund att gå igenom dom inte för jag får kommentarer. Det är ändå kul och se vilka som varit inne, sen vid 11 tiden gick jag en sväng till Hallunda och tittade på folk en stund sen gick jag en snabbis på biblioteket sen gick jag hem och åt mat och satt vid datorn, sen ringde min kompis från Skarpnäck och ville att jag skulle komma så jag fixade en färdtjänst och åkte dit. Sen har jag haft en assistent som egentligen varit på semester, han avbröt den för att han åkte ändå inte bort. Nu är jag hemma och sitter vid datorn igen och skriver min blogg innan klockan blir tolv. Men nu har jag inte så mycket mer att berätta, resten som hände är faktist inget märkvärdigt att berätta, så jag låter bli, nu får ni ha det så bra näst sista dagen på det här året, sen blir äret ett minne blåt. Om det har varit trevligt eller otrevligt eller både och det får var och en avgöra, jag tycker det har varit helt ok mitt i allt det jobbiga men det jobbigaste kommer jag aldrig glömma hur gärna jag än vill. folk vill säga att jag gör det så kommer jag ändå inte göra det. Nu får ni ha det så bra. kram

En Lung Dag Hemma

hej

Idag har jag inte gjort specielt mycket, sovit , ätit och tittat på TV.
efter maten gick jag en liten stund till Hallunda, sen kom jag hem och fortsatte titta på TV och vilat i största allmänhet det är först nu jag sitter vid datorn och går igenom min mail.
det är det enda som jag tycker är riktigt tråkigt att inte få kunna vara vid datorn när jag vill, att jag måste få vänta ut någon som klarar av att skriva och använda datorn.
Men man kan väll inte få allt här i livet.
Och får råcka ut för sådant hela tiden men det är sådan som man får lära sig att ta, det blir inga förändringar för att man sitter och gnäller. jag har inget mer att berätta just nu ,.. jag kanske får lite mera inspiration, imorgon det kanske händer lite.
ha en bra helg och ha en bra nyårsafton.

kram

en hel dag hemma.

idag har det faktist inte hänt ett dugg, tittat lite på nyheterna i morse sen har jag suttit vid datorn korta perioder men annars så har jag inte gjort ett dugg.
pratat med min man och planerat inför nyår men han har inte ringt tillbaka så jag vet inte vad det blir för nått, vi vill nämligen inte sitta inne hela nyårs afton utan gå ut en stund på dagen innan raketerna börjar ordentligt.
annars idag så har det inte hänt ett dugg, satt och kollat på tv och olika saker.
gått fram och tillbaka till mina sidor lite då och då men inte så mycket.
chefen ringde idag också och önskade ett gott nytt år... lite strul med assistenter på eftermiddagen men helt okej ändå. nu vet jag inte vad jag ska skriva.
nu får ni ha det så bra, kanske blir en längre blogg imorn.
kram

Hemma hos min man och åt julmat julbord nr 5

Hade inget att titta på tv idag för att det inte fanns nyhets morgon. Men jag gick och la mig halv två inatt, jag var ganska trött imorse. Tiden går fort när man har roligt sägs det men jag vet inte om det va roligt, jag satt bara vid datorn. Sen kl 11 åkte jag till min man i Vällingby och åt julmat, nu är jag så trött på julmat nu skulle jag villja ha något annat. Åkte hem ganska tidigt för att jag kände han kanske blir less på att se mig. Jag ska vara där på nyårsafton också. Jag såg något riktigt bra på tv4 plus en om familj som fick 8 barn och ville ha 4 till innan dom tyckte det var färdigt. Det är väl ok att ha 8 barn men grejen är att hon födde dom ganska tätt hon fick tvillingar 2 gånger men bra var det i allafall. Ett av barnen dog i förlosningen. Nu har jag inte så mycket att skriva, det har inte hänt så mycke men jag önskar en bra avslutning och ett gott nyttår, nu har vi kommit så långt. kram.

Ätit julbord nummer 4

Det var en jobbig situation i morse. Det blev lite missförstånd men det löste sig. Sen var jag hos min man sedan kl. 11. Jag var varit där hela dagen sedan dess. Mår lite bättre nu än igår. Annars har det inte hänt så mycket. Lite TV och lite mat. alltså mitt julbord nr. 4 som det framgår av rubriken. Jag börjar redan bli trött på julen och den har precis bara börjat. Den håller i och för sig bara på en vecka men det känns som den håller på i flera månader. Nu har jag inte så mycker mer att berätta. Jo, en sak till som var jobbigt var att jag glömde telefonen hemma i dag. Jag kunde därför inte komma åt någon och det är tur att det inte är så många som har ringt. Nu får ni ha det så bra till i morgon eftermiddag då jag kommer tillbaka in. Jag kommer in inte in föränn kl.22. Men jag lovar att komma in då. Ha det bra, vi hörs och ha en bra fortsättning på julen. Kram.

SÅ är det äntligen julafton med julbord nr 3

SÅå är det julafton utan snö så det känns inte som julafton. Jag har varit hos min man och käkat julmat inte så där överdrivet mycket men lagom för mig då. Man ska ju inte anvnda ordet lagom för det är olika mellan människa til människa igentligen borde jag va hemma och ta det lungt men det är något jag inte klarar av enu mindre sen jag blivit av med hunden eller tagit bort hunden. Jag är inte så där jätte frisk just nu jag är förskyld jag tror många är det just nu. sånt är svårt att bli av med, jag fick träffa min svärmor som för mig är inte en favorit men när vi väll träffas brukar det går ganska bra jag tror hon har det jobbigast att stå ut med mig. Nu har vi get varandra några julklapar inte så många för ingen utavoss gillar julklapar jag gillar presenter jag vill ha mera spontana presenter sånna man kanske gjort själv eller att man köper någon bok sånt uppskatar jag. Jag vill att julklapen sk akomma från hjärtat och inte att man sätter på sig masken och känner att man måste det blir så falskt. jag kan inte hålla masken om jag blir besviken jag vissar det ganska tydligt, idag var det jobbigt när jag skullen ha asistent byte det är inget jag kan gå in på det är bara synd att det brabar en tredje person men sånt händer. Nu är jag hemma och ska försöka ta det lungt kanske titta om det finns något på tv. Jag tycker det bara är repriser på tv när det är jul. men något kanske man kan hitta jag får se ha en fortsatt bra helg kram till alla på denna sida.

tagit det ganskla lungt

hej

mår väll inte så där jätte bra, min kompis från skarpnäck ringde och fråga om hon kunde komma, men jag sa att jag måste vara hemma och ta det lungt,.. så at jag orkar med julfirandet, så jaghar inte gjort ett dugg,.. ätit, vilat och tittat på tv och laggt två puzzel,.. och just nu sitter jag och tittar på uppesittar kvällen av bingolotto, men jag vart tvungen att göra ett avbrott, för at hinna skriva dagboken innan 00.

det lär inte bli bättre än så här jag är helt slut och orkar inte tänka ut vad det är jag ska skriva men jag vill önska alla en god jul och gott nytt år,.. vänner eller ovänner spelar ingen roll, sen om någon tycker illa om mig så får dom göra det.
men jag menar att jag hällsar god jul och gott nytt år till ALLA.

kram

Lite blandad dag

Har varit lite jobbigt på förmiddagen. När man frågasätter hur assistansen ska vara. Självklart får assistenten tycka som den vill men ibland blir jag väldigt besviken. Ibland undrar jag om folk vet vad de är till för eller inte. Jag vet att jag är en väldigt sårbar person och känslig. samtidigt vill jag att folk ska vara ärliga. I detta yrke tycker jag att folk ska vara ärliga. vi är inga maskiner - varken assistenten eller jag som brukare. och jag säger återigen jag vill bestämma över mig själv så länge jag inte ligger för döden. men det är jättesvårt att berätta för assistenten vad han eller hon ska göra på datorn och var och hur han ska gå in i olika sammanhang när jag själv inte kan använda mina händer. Det är lättare att lära sig saker när man har gjort det en gång själv framför datorn. Och assistenerna förstår inte mina ofta ganska enkla förklaringar och de vill ha lite krångliga ord som passar deras tankesätt. De kommer aldrig att förstå mitt tankesätt. De kommer aldrig att förstå att jag mår dåligt och gräver ner mig själv ju mer de håller på. Man ska inte vara kompis med sina assistenter. Jag vet att många tycker det men det beror på hur jobbigt man har med sin assistans. Jag kan ha distans när jag tycker att det har börjat gå för långt hos en kompis. Jag har en kompis som inte kan prata själv och får allt stöd i världen. Jag kan inte gå in på så mycket detaljer eftersom jag inte vill utsätta min kompis. Vi är så utsatta. Nu vet jag inte vad regeringen håller på med. Men eftersom alla är utsatta på ett eller annant sätt. De håller ju på att göra om alla arbetsgrupper. Vi kommer ju som vanligt ganska mycket i kläm. Det har vi ju alltid gjort. Folk måste ändra sin attityd mot oss funktionshindrade. Assistenten kan ju gå till sin chef hos kommunen eller företaget. Men vart ska vi gå? Vi ska inte belasta assistenten med våra problem. Assistenten har en jättedålig sits de också. Det kryper jag inte under stolen för. Men de måste komma närmare och hitta på lösningar som är bra för alla parter. Samhället har fortfarande en en jättekonstig attityd mot oss. Nu blev det väldigt långt. det var länge sedan det blev långt men jag kände att jag behövde detta. Kram och gott nytt år och god jul till alla mina kompiar på Bloggen. Kram!

gjort lite men ändå tagit det lungt

hej

har varit hos psykologen för det här året nu dröjer det en månad minus två dagar innan jag får träffa honom igen det känns skönt men ändå jobbigt för det alltid jobbigt att börja där man slutar men det får lov att gå.
sen har varit ute lite i Norsborg ,.. men det var så kallt,.. nu tycker jag verkligen e kallt ,.. tycker mitt varadagsrum e kylskpået,.. och lite till när man börjar ha 2-3 täcken på sig, då tycker jag det börjar bli kris ,.. men så har jag sovit i två nätter. det är ganska jobbigt men amn vänjer sig väll igår gick jag och la mig streax innan 00,.. jag tror inte det blir likadant i natt, jag kanske inte är uppe så länge men jag går i alla fall inte och lägger mig förre 00 i alla fall,... hoppas dagen har varit bra för samtliga.
nu får ni ha det bra för jag har inte så mycke t mer at förtälja idag heller, när ja har saker at göra då händer allt på en gång kram

En lung dag

Har inte gjort så mycket i dag, Har varit på medborgarkontoret det blev lite stretigt jag tycker inte om att komma för sent. Jag kom inte så mycket för sent, Sen så har jag inte gjort så mycket mer en att titta på tv och datorn har varit allment tråkig. Hoppas jag har mer att berätta i morgon med lite positiva saker, Ni får ha det så bra, Förbered inte för mycket in för julen och stressa inte i ihjäl er kram

vart hemma hela dagen Tråkigt!

idag är jag faktist inte så glad och det kan bero på att mamma skulle ha fyllt 71 år idag om hon hade levt, men hon dog redan 93.
Skulle ha varit borta idag men fick ingen färdtjänst, fick varken träffa min man eller min kompis i skarpnäck.
idag hade jag verkligen behövt det men färdtjänst bestämmer ganska ofta var, när och hur ofta man ska åka. våra liv är styrt av många människor men jag hoppas att jag får ett slut på det om vi får ett samhälle som gör det mer tillgänligt. om vi får bort många av fördommarna som finns idag att det kanske jämnförs på lite fel sätt. vi har inte fått nått att jämnföra med utan det är andra som jämnför åt oss.
föräldrar med funktionshindra barn har inte låtit sina barn göra så mycket, detta beror mycket på samhällets syn på saken. samhället måste ändra sina fördommar om oss och att samhället ska vara tillgänligt för alla och då tänker jag inte bara på mig själv utan oxå på dom som är gammla och äldre som inte orkar gå och även assistenter som kan säga nej bara för att det finns trappor överallt. det är självklart att dom inte ska skada sig men miljön är minst lika viktig ute som inne. jag hoppas det blir förändring på nånting, jag kanse inte få vara med och uppleva allt men kanske en lite bit på väg.
jag brukar säga att jag är lyckligt lottat så länge jag kan använda huvet och ha en disskution, om man inte står upp och ser ner på mig som det hjälp lösa barnet för då kan jag bli kränkt.
folk måste lära sig mer om varför du måste ha hjälp även om det är svårt för omgivningen att sätta sig in i situationer så måste man försöka, allting kanske inte går men vill man inte försöka så tycker jag att man inte har nått nånstans. visar man att man vill fösöka så har man iallafall visat att man är intresserad av det man håller på med.
vi får helatiden höra att det kostar, det är tråkigt att det är så. jag vet att jag har skrivit det i en annan blogg och säkert lite av det här oxå tidigare. men det är sånt som jag tänker på helatiden.
nu får det vara bra för jag måste orka läsa igenom det oxå.
kram.Ha en bra kväll.

inne halva dagen och ute den andra halvan

hej

idag har jag varit ute i Kista och handlat en julklapp till min man och nya almenackan til nästa år.
det är jobbigt det här med almenackor til coh med det blir man beroende av, allting blir man beronde av det är nu konstaterat.
vare sig man vill erkänna det eller inte, många håler nog int med mig men så e det ,.. antingen blir man beroende så man företar sig en del kan det vara farligt för och andra mindre farligt för, jag vet inte vad jag ska säga man blir beroende av coca-cola sägs det,... jag dricker coca-cola mejn än så länge kan jag sluta när jag har lust att sluta,.. det finns perider då jag ite dricke rnågon coca-cola alls,... jag tror lite på vad man är inställd på men som sagt alla unga meningar är delade,.. så jag vill inte gå in på dom ,.. jag får ändå inget vettigt svar.
man kan komma över fobier också om man vill.
men vil man inte så finns dom där och man har redan rätt att vara rädd för saker också.
det är väll bara det att man kanske inte ska prata så myckwet om det ,.. om man inte är berädd att göra något åt det ,.. för det är bara en själv som kan göra något åt det,.. med lite stöd av andra, och så har man ju sina förebilder alla människro har väll någon förebild att gå efter.
En del kanske inte vill erkänna det , men alla har vi väll det i botten det var min sida för idag ha en riktigt bra kväll så tittar jag in imorgon igen.

kram

inne halva dagen och ute den andra halvan

hej

idag har jag varit ute i Kista och handlat en julklapp till min man och nya almenackan til nästa år.
det är jobbigt det här med almenackor til coh med det blir man beroende av, allting blir man beronde av det är nu konstaterat.
vare sig man vill erkänna det eller inte, många håler nog int med mig men så e det ,.. antingen blir man beroende så man företar sig en del kan det vara farligt för och andra mindre farligt för, jag vet inte vad jag ska säga man blir beroende av coca-cola sägs det,... jag dricker coca-cola mejn än så länge kan jag sluta när jag har lust att sluta,.. det finns perider då jag ite dricke rnågon coca-cola alls,... jag tror lite på vad man är inställd på men som sagt alla unga meningar är delade,.. så jag vill inte gå in på dom ,.. jag får ändå inget vettigt svar.
man kan komma över fobier också om man vill.
men vil man inte så finns dom där och man har redan rätt att vara rädd för saker också.
det är väll bara det att man kanske inte ska prata så myckwet om det ,.. om man inte är berädd att göra något åt det ,.. för det är bara en själv som kan göra något åt det,.. med lite stöd av andra, och så har man ju sina förebilder alla människro har väll någon förebild att gå efter.
En del kanske inte vill erkänna det , men alla har vi väll det i botten det var min sida för idag ha en riktigt bra kväll så tittar jag in imorgon igen.

kram

inne halva dagen och ute den andra halvan

hej

idag har jag varit ute i Kista och handlat en julklapp till min man och nya almenackan til nästa år.
det är jobbigt det här med almenackor til coh med det blir man beroende av, allting blir man beronde av det är nu konstaterat.
vare sig man vill erkänna det eller inte, många håler nog int med mig men så e det ,.. antingen blir man beroende så man företar sig en del kan det vara farligt för och andra mindre farligt för, jag vet inte vad jag ska säga man blir beroende av coca-cola sägs det,... jag dricker coca-cola mejn än så länge kan jag sluta när jag har lust att sluta,.. det finns perider då jag ite dricke rnågon coca-cola alls,... jag tror lite på vad man är inställd på men som sagt alla unga meningar är delade,.. så jag vill inte gå in på dom ,.. jag får ändå inget vettigt svar.
man kan komma över fobier också om man vill.
men vil man inte så finns dom där och man har redan rätt att vara rädd för saker också.
det är väll bara det att man kanske inte ska prata så myckwet om det ,.. om man inte är berädd att göra något åt det ,.. för det är bara en själv som kan göra något åt det,.. med lite stöd av andra, och så har man ju sina förebilder alla människro har väll någon förebild att gå efter.
En del kanske inte vill erkänna det , men alla har vi väll det i botten det var min sida för idag ha en riktigt bra kväll så tittar jag in imorgon igen.

kram

en dag som jag tillbringat hemma

Idag har jag bara vart hemma.en jättesnabbis till hallunda på högst en halvtimme,var o köpte lite julmust o lite mer bröd så jag ska klara mig ett tag.Sen har jag suttit vid datan o tittat lite på tv men det är inte mycket.Pratat med en av mina få bästa kompisar på msn.Sen har jag absolut inte gjort nåt annat.ätit lite mat o druckit en burk öl o en halv flaska must och banan som jag lyckades köpa igår.köpte ännu mer pasta .Nu har jag pasta i all dess fomer o turkisk yoghurt som jag kan blanda med vitlök.Vitlök e men av mina absoluta favorier och öl o vin förstås.Sen har det inte hänt mycket mer.Mer än att det är ännu mindre kvar till jul.tiden går så fort o man hinner inte med o mer o mer ångest får man tyvärr.Men det är sånt man får lära sig att ta .Och försöka bearbeta på något vis.Hela tiden är det ju ord mot ord o man vet inte rikigt hur man ska bära sig åt.Jag tänker o tycker fortfarande som jag gör oavsett om nån annan inte vill att jag ska tänka så.Jag är inte så säker på att folk alltid är ärliga mot mig,det är så mycket hysch hysch o inte säga o inte tåla höra m.m.Blir man skonad för nåt så blir man oxå skonad på fel sätt o då tar man det oftast fel.Och det Kanske det kan bli tråkigheter längre fram sånt vet man aldrig.hitils har jag klarat av allt men hur jag mår det vet jag inte oftast vill jag inte känna efter.men nu vet jag inte vad mer jag ska skriva.För en gångs skull blev långt mycket längre.Ha en bra natt o en bra början på veckan,helst hela veckan.kram

en dag som har varit blandad

hej
på förmiddagen hände ingenting!
sov lite oroligt i natt.
vaknade mellan varven,titta på nyhetsmorgon en stund sen gick jag och satte mig vid datorn en stund sen åkte jag til skärholmen och handla lite.
sen har jag varit hos min man, eentligen skulel vi ha möts i skärholmen men han hiss var paj, så han kunde inte komma ner, så jag fick göra mina ärenden själv i skärholmen sen tog jag en bil och åkte till honom färdtjänsten kom lite försenat som dom ofta brukar vara.
när jag kom fram till min man så fungerade fortfarande inte hissen fast än han hade ringt felera gånger och påpekat detta.
jag ringde också när jag stod där nere och påpeka att han hade väntat sedan två!!! och att de borde komma ch gjöra något åt hissen, men dom har tydligen bara en gubbe som åker runt och ser till alal hissar,....
när jag hade ringt så kom dom gfanska snabbt ,.. det var bara det att jag fick fika i trappen, en ny upplevelse,...
mycket får man vara med om bnär man är beroene av hissar och allt annat.
jag fick veta en glad nyhet mitt i alltihopa dom har skaffat hiss i skärholmen,.. jag vet att jag bråkade om det förett tag sedan,.. dom lyssnade faktiskt på mig,.. tänk!
för att ha något possitivt i det hela så nu har jag nog iget mer att berätta det har varit en händelserik eftermiddag i alal ,.. nu önskar jag alal er en trevlig 3:e advent

kram

En Ganska lugna dag 2

idag vet jag inte vad jag ska tycka, ena dagen är man älska värd andra dangen är man rassist. Jag skulle värkligen inte kallam ig själv rassist för jag har bara assistenter med utländsk ursprung. Jag vet att det har förekomit att man har tagit mig för det men jag försökt att be om ursäkt eftersom jag skriver ofta om människor lika värde oavsätt vilket bakgrund man har eller funktionshinder. Jag tycker det är tråkit men det är sånt som händer som det mesta här i livet som man bara tåla. Jag har haft en kusin syster här på besök det borde kanske varit kul men det va det inte för det har hänt så mycket runt mig och då kom vi in lite på osrob. Folk tror att jag kommer släppa honom aldrig jag kommer aldrig förlåta mig själv men jag kan igentligen inte kommentera något heller eftersom ord står mot ord hela tiden. Jag hade aldrig utsatt mig för det om jag vetat bättre men bar aför att det funka bra en gång så betyder det inte att det funkar bra nästa gång men nu vet jag inte vad jag ska skriva jag vet inte vad jag ska skriva önskar alla en trevlig advent och kram

Skulle Ha Varit Ute Men Vart En Lugn Kväll Hemma; 11 dec

hej hej

trodde jag skulle göra en mass saker idag men det vart inte något av det så det bara hemma framför datorn.
seb har jag ätit lite mat. och sen har jag suttit framför tv:n och tittat på outsider och på plus båda programen var interessanta.
det var starkt gjort av dom som gjorde dokumentären, med alla operationer de gick igenom för at få något lunda normalt ansikte.
det gick ganska så bra tycker jag, det kändes som läkarna kände sig misslyckade,
för att dom inte fick det bättre än vad det blev jag tycker dom gjorde ett bra försök i alla fall.
men nu är det faktiskt så här att jag orkar nästan inte skriva mycket mer för jag ska iväg på kryssnig imorgon kväll.
Och tänkte skicka iväg assistenten nu så att han orkar följa med,.. för det vill jag att han gör.
jag önskar alla en god kväll och en skön natt
så komme rjag in imorgon innann jag åker iväg 18:15 härfån

kram

Krysnig och julbord2, tis dec 23

Jag skriver dagboken nu jag vet inte om jag hinenr skriva den inan jag åker har litte att fixsa inan jag reser bär det av 18:15 hemifrån. Jag vet inte hur det kommer att bli jag har aldrig åkt dena båten krysnigar vet man inte hur dom bli för efter ått, Jag håller på att tvättar samtigt
ska även fundera vad jag ska ha med mig jag får berätta i morgon hur jag har aft det det blir säker bra. Jag åtter kommer i morgon kväll till des får ni ha det bra så foäter historien då . Just nu har jag inte så mycket att säga men var rädd om er och ha det så bra kram kmb

HEMMA FRÅN KRYSSNINGEN!

Färdtjänsten kom lite senare hem till mig men jag hann fram iallafall, sen när vi kom till terminalen så fattades det två assistenter dom hade åkt till fel ställe..
Själva resan var bra men ganska tråkig för båten var faktist inte så stor, denna gång åkte jag Silja Line.. Inte direkt någon under hållning heller, lite gran men det var på finska.
Jag kan inte på det speciella som hände, det är så känsligt för dom personerna som det drabbade och jag vill inte utsätta dom.. Dom är värda nått bättre..
men nu är jag hemma och är jätte trött, ska titta lite till på datorn men tänker snart gå och sova för jag har lite att uträtta imorn oxå...
Önskar ni oxå en bra natt och hoppas ni haft Lucia idag, det har inte jag men jag saknar det inte heller.
Kram

Idag jar det varit fullspeckat,..

hej

Idag var jag hos psykologen för näst sista gången sen har jag varit på BOSSE för privat bruk sen har jag varit där för cirkel, tillgänglighets cirkel, det var sista gången för den idag, men den kommer starta igång igen i januari ochg då blir det väldigt aktivt för att vi ska försöka prata med politike roch berörda personer.
det den har varit kul tycker jag det är bara sybnd att jag missade första gången.
sen har jag varit hemma och tittat på sista efterlyst för sesongen, och nu tittar jag igenom mina mail och lite annat , jag vet inte ur det ska gå att göra detta och det vill jag lova för jag vet själv hur det är att bli besviken.
Men nu vet jg int mer vad jag ska skriva ,.. men nu har jag varit inne och skrivit i alla fall till alla er som läser detta,.. et är riktigt kul att det är så många som läser detta, det vore kul med liten kommentar ovkså men man kan väll inte begära allt.
Så får ni ha det så bra så tittar jag inimorgon igen

kram

en dag då jag gjort lite

Var inne en snabbis i morse på mina sidor.Sen har jag tittat på nyhetsmorgon halvt som halvt.Sen har jag vart i Hallunda.Och sen åkte jag färdtjänst och var i skärholmen o fikade med min kompis från nynäshamn.Det var kul fast det var samtidigt lite jobbigt för jag kände mig olustig.Sen skulle jag egentligen ha åkt hem vid halv sju men tog tunnelbanan vid fem istället.Sen har jag tittat på bingolotto utan lott.Jag tittar mest för artisternas skull o få bli lite arg på färgfemman o lite sånt.Det är för att jag har så dåligt med den varan själv så det är därför jag blir arg.Jag vet inte om det är några som läser mina dagböcker på sistone,har knappt pratat med nån härinne.Den här sidan brukar det finnas folk att prata med men just nu verkar det inte finnas nån.Jag kanske låter stressad men jag vill ha bloggen klar före tolv.Och sen tänker jag köra ett virusprogram som tar evigheters evigheter.Ha det så bra o ha en bra vecka.Nu är det bara vänta till tredje advent,Det är alltså inte långt kvar till jul.Ha det bra kram

har vart borta större delen av dagen

Tittade på nyhetsmorgon i morse sen var jag hos in man från kl 12 ungefär,det har vart skönt att inte vara hemma.Men som vanligt kom inte fä färdtjänst när jag skulle hem jag fick visserligen förklaringen sen men d e oxå så att min telefon inte funkade just då så det kan vara det oxå.Chauffören var iallafall pratglad,Jag var lite smårädd för jag åkte i liggande ställning nästan.Och sen tog det ett tag innan vi kom iväg,Jag får väl vara glad att det gick som det gickJAg får väl vara glad för varenda sekund eftersom jag har vart nära att krocka o att jag har blivit påkörd sen längre tillbaka,men det e jobbigt att prata om man blir bara deprimerad,Jag har inte så mycket mer att tillägga än att jag hoppas ni har en bra helg o en bra andra advent.kram

trodde jag skulle bli hemma men fick komma iväg

på förmiddan har jag bara suttit vid datorn och ätit mat, försökt få till en färdtjänst för att kunna åka till min man. färdtjänsten fick jag men inte så länge jag ville, fick bara stanna till 20:10 det var lite jobbigt för jag hade velat stanna till 22 åtminstonde. men det är tuvär så när färdtjänst ska bestämma..
helst ska man juh veta veckor och månader iför väg hur var och när man vill åka.. men det här med spontana saker vet dom inte vad det är, visst alla måste planera sina liv men det är jobbigt att alltd vara fullspäckad av en kalender som oxå ska styra ens liv och man ska välja vad man ska avstå ifrån och vad man ska ta. men så är livet..
jag får väl vara glad så länge jag orkar åka färdtjänst, inte säkert att min kropp klarar av så länge till, det gör ont att åka färdtjänst beroende på villken bil man får och hur chafför som kör och om dom tänker på alla gupp som finns på vägen.. alla gupp kanske dom inte kan veta men lite borde dom veta eftresom att dom kör till samma adress flera gånger om dan.
får se om jag och några till får igenom att stan ska vara tillgänlig för alla. nu kanske några känner sig träffade för att alla bor juh inte i stockholm, jag skulle vilja förändra hela landet om jag bara kunde. alla blir vi juh gammla nångång. orkar inte gå i trappan mm.... det borde vara anpassat redan.
det är konstigt att man inte har tänkt på det innan.. visst är det mycket som händer men det är långt kvar.
man måste bara få alla att förstå..
jag vet att det finns några på bloggen som kommer att känna igen sig och känna av att man har en kropp som känner av mm, jag förstår dom för det är verkligen inte roligt men på nått sätt klarar man av att leva med det.
hoppas ni inte blir lessna, ni som eventuellt känner er träffade.. ni får gärna skriva en rad och tala om om ni blir det för det är inte alls menat så.
jag tänker bara i största allmänhet, jag försöker tänka på allt och alla och även mig själv.
det är så jag vill att det ska vara men så är det tuvär inte, vi är alla så mycket egoister i grund och botten ända tills det händer nått allvarligt.
men nu får ni ha det så bra. nu ska jag ta hand om disken som inte har blivit diskad idag.
ha en trevlig helg och andra advent.
kram

En dag som varit för mycket

hej
har varit hos psykologen och i medbogar kontoret i hallunda och på BOSSE,
5 h i sträck som ag varit aktiv ständigt 4 st färdtjäsnte resor och en 30 min promenad.
på BOSSE pratade vi om tillgänglgheten i stan för funktionshindrade och äldre egentligen för alla människor i ju med att alla blir gammla någon gång det kan vara en bar början i alla fall, det tar lång tid att förändra någonting man måste få bort fördommar och lite sånt inann man kan börja driva på lite mer, på ett possitivt sätt det gäller att försöka låta trevlig samtideigt som m,an ställer krav och försöka få folk att förstå varför man måste göra detta, fakttum är ätt människor inte gör det för oss uan dom gör det för dom själva oxå.
men nu orkar jag inte skriva något mer.

kram

julmiddag

Har inte gjort så mycket på förmiddagen. Har bara gåt igenom mina mail och faxtis läst lite i boken och ätt och sovit. Sen så åkte jag till min man företag som jag inte tycker så mycket om, Efter som jag inte vill ut sätta min man i tråkig heter så kan jag inte säga så mycket , Maten var god men det var ganska tråkigt, Sen så har jag varit hemma sen kockan 20:00 då titta jag lite på tv, Nu sitter jag här e ganska tröt det blir en lung kväll det blir mest läsning. Så jag slutar nu så åter kommer jag

kram

en dagbok som jag inte vet hur den blir

jag vet inte hur den här dagboken kommer att blir ni som läser den får står ut med att vet kan bli lite fel dagen har varit bra i all fall fast jag är jättättröt jag har inte varit ute idag heller jag faktiskt varit hemma hela dagen dagboken blir inte så lång idag men jag har varit inne i all fall kram kmb

en lite stressig dag men helt ok ändå

Idag har jag gjort månadens plikt.nämligen fixat med assistenternas timmar.som man måste göra för att dom ska få lön.sen har jag vart hos chefen o lämnat dom.sen var jag hemma en snabbis sen bar det av till bosse.där var jag ca en o en halv timme o prata lite runt assistansen o lite annat.sen har jag vart hemma o suttit vid datn jag var lite vid datan imorse oxå men inte mycket.Jag tycker inte om att julen kommer närmare och närmare.Jag får sån ångest utav den,men men vi får väl se vart det bär.Man får väl försöka se nåt positivt i det ändå men nu har jag inget mer att berätta,ni får ha det så bra så tittar jag in imorgon,en dag utan denna sida är svårt.kram

idag har det hänt lite grejer jag skrattat åt.

Jag gick igenom mina mail imorse när jag vakna.sov när natten gick.Sen skulle jag åka till min man efetr att jag ätit.det var svårt att få bil men tillslut fick jag en trodde jag..ditresan hade lyckats bli till fel adress så vi fick ta tunnelbana från skarpnäck till johannelund.Det var jobbigt men det var ganska komiskt samtidigt,hur kan det bli så fel?Jag kom fram til min man iallafall o drack lite vin o det smakade bra.Det var vin som jag köpt på kryssning.kommer bli en kryssning till innan året är slut men det berättar jag om när vi kommit dit.för övrigt mår jag så bra jag kan göra på denna första advent hoppas alla haft det bra o njutit av advent.utan att behöva känna sig allt för stressad.tyvärr är det många som gör det.. o definitivt inte har tid att tänka på varann.bara på det som är runt omkring en under julen.Jag tycker dte är tråkigt därfö jag inte vill känna mig stressad.men det gör vi all tyvärr vare sig man vill eller inte.Jag hoppas det blir lite julstämning innan julen kommer.med lite snö o så.fast visst är det skönt att kunna ta sig fram med stolen.nu får ni ha det så bra denna första adv.kram

idag har jag inte varit hemma

hej
natten slutade lite jobbigt , från igår men jag vill inte gå in på det.
jag var inne på datorn en kort stund i morse sen har jag tittat på nyhetsmorgon.
Senare vid 11 så åkte jag till min man, har tillbringat hela dagen där , det har varit skönt
och fått lite mat med mera.
sen har vi tittat på tv lite,..
sen har det varit ganska tråkigt väder, det har väll inte varit så där jätte kallt men inte så varmt häller jag orkar faktiskt inte skriva mer har inet sovit så bra i natt

får önksa er en fortsatt trevlig helg och en trevlig advent

kram

en lugn dag fast jag endå gjort något

Tittar inte så där jätte mycket på tv imorse vaknade tidigt men somnade ett tag igen. assistent sov när natten gick. sen har jag varit inne på datan i för middagen sen gick jag till hallunda sen åt jag lite mat hemma. Sen inne på datan igen sen viladde jag innan jag åkte till min man umgicks med honom och naturligt viss följde jag idol det blev den jag hade trot hela tiden. Det fanns igentligen inte någon som jag jälv skulle ha röstt på men förstod ganska tidigt att markus skulle gå hem. Tycker väll lite synd om erik för att han värkligen försökte fast han va sjuk om man k tro på tidningen och alla skriverier. Och nu sitter jag här och skriver och ska gå in på mina sidor hoppas att någon vill titta in på mig jag vill önska alla en glad 1sta advent. Imorgon vet jag säkert att jag kommer in. Det kommer altid en ny dag och natt det är något vi aldrig komit ifrån och vi har bara 24 timmar per dygn också det kan vi inte göra något åt. med detta vill jag ge en jätte stor kram