restaurangen

Idag har jag vart inne hela förmiddan men på eftermiddan var jag ute med min hund sen var jag i skarpnäck med min vän o blev arg för att omgivningen behandlar oss som dom gör.Visserligen många gånger i ovisshet men jag tycker folk borde lära sig att fråga varför man gör si eller så.o fråga gärna personer som detgäller o dom skulle bli lessna för såna frågor,om det gäller ens hjälpbehov alltså.Hade jag kunnat ställt mig på benen hade jag stöllpt mig upp o klappat till henne.Ibland kanske omgivningen har tur att jag inte kan det.Det är så mycket jag skulle kunna klassa som en kränkning.Det är återigen bevis på att vi inte får vara den vi är,o då menar jag inte bara min grupp utan jag menar alla grupper i hela samhället, vi har rätt att vara som vi är men ändå har vi inte det för alltid retar vi någon.Här är en sån fråga jag aldrig kommer få svar på även om jag vill så finns det inget svar.Mitt i allt et här jobbiga var det faktiskt kul på restaurangen.Jag o min kompis var jätteglada båda två,o det var kul att göra nåt annat än att se bara väggen i en lägenhet.Nu är det inte så att jag inte trivs hos henne men jag tycker  ändå det är kul att se nåt annat.Nu ska jag snart släppa 2 av mina assistenter så att jag får se en av som imorron iallafall o det ska jag om jag så måste hämta han!Men nu får det vara bra för den här gången.kram

en helt vanlig dag

    hej
idag har det varit en helt vanlig dag det har inte hänt något speciellt har inte planerat något speciellt förutom psykologen som jag gåt till varje torsdag jag bara hllit mig hemma och läst min bok och gjort något så tråkigt som att tvätta det är en av mina saker som jag tycker e så tråligt men måste göra här i livet.
sen skulle min kompis från skarpnäck komma men hon kom inte  hon e sjuk. och efter som jag är beroende av assistenter så har jag skickat hem en av dem som jobba idag för hpnm mådde inte alls bra,
Men jag funderar fram och tillbacka vad det är jag hos psykologen det bådderr både gott och ont  och så grubblar jag på jätte mycket  saker  på sånt som jag aldrig kommer få något svvar på men det klanske e lika bar för jag vill lixom inte bli besviken varför ska det vara så??!?!möjligtviss kan jag fråga vägg men då får jag inget svar på det .
man ska fr¨ga om man vill ha dumma svar elelr om man inte har några svar alls, för man vet att det mabn får kanske man  blir besviken på.
men nu vill jag inte skrivaå mycket ,
det brukar bli ganska så långa skrivna sidor här innne nenein inbte idg

en trevlig dag

Idag har i stort sett hela dagen varit positiv! På förmiddagen har jag suttit å läst å lagt lite pussel. På eftermiddagen har jag vart hos min chef som sköter assistansen åt mig. Idag känner jag mig nöjd å det är inte ofta jag kan säga det. Jag har haft assistenter som jag trivs väldigt bra med. Åtminstone en av dom kan mig nästan utan å innantill. Även om vi kan vara som hund å katt ibland. Men det slutar för det mesta alltid bra. Förhoppningsvis har vi förlåtit varandra innan dagen är slut. Sen har jag varit i Kista ett av mina favvocentrum. Dom har mycket mat å välja på. Plus att dom har ganska mycket affärer. Om man nu gillar sånt. Å vill säga om man har några pengar. Vilket i stort sett jag aldrig har. Nästan alltid går mina pengar till mina förbenade räkningar. Om jag nånsin gör nåt utöver det vanliga så gör jag det men jag får dåligt samvete efteråt, för jag vet att jag egentligen inte borde göra så. Precis som jag tror att dom allra flesta tänker som har dålig ekonomi på ett eller annat sätt. Men det går inte å göra så mycket åt just i dagsläget iaf. För mina husdjur tänker jag INTE göra mig av med. Om nån så ska gå över min döda kropp. För det är en sak att man eventuellt kan hänga upp sig på. Det brukar vara en ganska vanlig orsak. Folk bryr sig lite väl mycket ibland. Visst det är oftast  i all välmening, men det kan oxå blir för mycket av det ibland. När det är det här att stå för sina konsekvencer som man oftast inte får. Å speciellt inte om man har ett funktionshinder. Då ska man bara vara tacksam för att nån bryr sig. Omgivningen förstår inte att folk alltid tittar ner på oss å tänker dom har ju bara pension de kan inte klara sig. Visst kan det vara sant, men det kan oxå kännas som en kränkning. Bara för att många av oss inte kan få jobb. Jag har haft turen att ha haft ett jobb å jag har haft stämpelklocka oxå så jag vet vad det säger att inte passa tider när man har stämpelklocka, det får jag oxå äta upp. Jag har bitit i många sura äpplen genom åren. Men nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Kram

En bättre dag !!

Hej.
Idag har det faktist hänt posetiva saker hör och häpna.
För att komma från mig alltså.
Idag har jag vart i hallunda och handlat lite saker åt assistenterna, sen har jag vart i skarpäck hos min kompis.
Där i mellan har jag lagt puzzel, till och med, med en som inte gillar att lägga puzzel.
Jag tror att han tyckte att det var riktigt roligt när han såg att han klarade att lägga bitarna på plats.
I skarpnäck åt jag lite mat och sen hade hon en annan väninna där som pratade för oss allihopa.
Men annars så har det vart helt okej.
Lungn färdtjänst fick jag till och med hem, det ända jag missa idag var Bosse.
Även jag kan missa ibland, villken tur att jag inte är helt fel fri.
Jag skulle säkert få skulden för det oxå om det gick att få skulden för sånt.
Men bara lagom eftersom ordet lagom är olika för alla.
Det är ett ord jag skulle vilja att man tog bort i svenskan, för det finns ingen som är lagom eftersom att det är olika för alla.
En del kan hälla upp en sked på talriken och tycka det är lagom, och en del kan lassa på ett helt berg och ändå säga att det är lagom.
Om det vart posetiv på slutet det vet jag inte, det får folk ta det som dom vill.
Kram


En jobbig dag

Hej idag har man verkligen vänt upp och ner på allt. Först kom en assistent försent till jobbet, sen kom min man fast jag att sagt till honom att han inte fick komma. Det jobbiga i det hela egentligen inte är hans fel utan hans firma respektive assistentersom ska hålla koll på mig om det är städat eller inte. Men det blev till slut Hallunda som gällde. Usch vad det är jobbigt att inte kunna lita och gå och misstänka folk. Min omgivning tycks tycka det är jättekul men det är jobbig för man kan aldrig koppla av. Sen skulle min kompis från Skarpnäck också komma men det blev det blev också ändring så jag åkte till henne istället, men det var helt ok det är tråkigt att lämna hunden bara. Jag skulle vilja ha med honom överallt, men det kostar extra att ha med honom i färdtjänsten. Det kostar utan honom också men dom läger på 50% om han är med. Det är tråkigt men sant sån är livet. Det kan svida lite extra i plånboken man ska straffas för allt vad man än gör. Snart får man inte göra något utan att få straff för det. Det gäller inte bara mig utan alla människor blir straffade på olika sätt. För man t ex har en anna hudfärg eller något i den där stilen. Vi ska hela tiden anpassas efter det som samhället gör fel. Det är alltid vi medborgare som får betala i slutändan. Hur vi än vrider och vänder på det är det alltid vi som kommer i kläm oavsätt vad du röstar på eller ditt sätt att tänka. Folk får inte tänka som dom vill och handlar utefter hur dom tänker. Det kanske någon eller några som reagerar på det jag skriver. Gör det det bevisar bara att man inte får tänka som man vill. Jag är ganska utsatt så lite till vad spelar det för roll. Kram

En ny Dagbok Sida

I dag har jag varit i nynäshamn på dagen och käkat vofflor. Och så funderar jag på att göra namn insamlig angående om det ska vara tillåtet att ge sex åt funktionhindrade eller inte? Jag har varit väldigt upprörd när jag titta på insider för några veckor sedan. Det där en sak som jag tycker alla ska ha rätt till och det ska inte bara ses som fult att kunna hjälpa funktionshindrade till det. Jag kan känna att det kan vara lite diskriminering i det hela för jag tror inte någon funktionshindrad skulle be om hjälp om man kunnde klara av det själv. Jag kan både känna att folk tror att jag utnytjar dom ibland tyvärr men så är det. Är det någon som bli irriterad på mig nu så får ni bli det. det beviisar bara att man inte respekterar att folk få tycka vad dom vll visst är samhället hårt och hårdare och hårdare kommer det bli är jag rädd. jag är jätte ledsen att jag ska behöva argumentera om såna saker som bårde va naturliga. Jag mår så dåligt ibland så jag skulle inte vilja vara med längre det är inte mänskligt att inte låta folk leva som dom vill dock inte skada för andra men jag förstår dom som gör det oxså. Ha man inte få rätt stöd och hjälp kan jag förstå att det har gått snet. snälla någon om det är någon som läser det här försök att förstå och vänd mig inte ryggen för att jag råka tycka det jag tycker tyvärr har jag folk ganska nära mig som skulle vända mig ryggen i det fallet. nu får ni ha det så bra kram.

En av alla mina Blinkies

64595-2





Våffeldagen !!

Hej !
Här inne är det lite lättare att skriva än inne på lunar.
Eftersom att man inte kan se vem det är som reagerar eller om det är nån som reagerar.
Inte för att jag är rädd att få kritik, men det kan faktist vara rätt skönt att få tänka ifred även om man vet att nån har vart inne och läst på sidan och det är helt okej.
Vi har så mycket orättvisor så att jag tycker att det borde räcka med det men det blir bara fler och fler.
Jag börjar redan att bli orolig för min assistans när jag fyller 65 år..
Det jag minst av allt vill är tillbaka till komunen.
Dom har verkligen satt stora sår i min själ.
Okej, dom är inte ensamna men alla måste juh hjälpas åt att göra nått åt alla våra orättvisor.
För olika kategorier.
Men problemet är att ingen vill ta sitt ansvar och ingen först steget, man kastar bara bollen fram och tillbaka och skyller ifrån sig.
Jag menar sånna saker som är ganska så enkla.
Hur ska vi få fred när vi inte ens klarar av att hälsa på varandra längre.
Det kan se ut som en bagatell grej men varför inte börja med dom innan man går in på jupet och börjar med dom riktigt stora sakerna som vi oxå måste ta itu med.
Vi håller på och förstör våran natur, med att vi släpper ut olika farliga utsläpp mm.
Vi säger att vi ska vara rädda om vår natur men ändå släpper vi ut det.
Nu är det säkert nån som reagerar och säger du kan inte dra alla över en kant.
Nej det kan man inte men alla är vi boven i nånting men vi vill inte erkänna det än för oss själva.
Nu blev det ganska långt idag oxå även om jag sagt att jag är trött och igentligen inte orkar, men som sagt jag brukar skriva av mig när jag väl börjar.
Men nu får ni ha det så bra.
Kram


skrivsjuk 2

Hej
Jag vet inte om jag känner mig mycket bättre än vad jag gjorde igår när jag började på den är sidan.
Ju mer jag tänker desstå tokigare blir jag och jag vet inte om det blir mycket bättre av att vara hos psykologen, men jag har iallafall vissat någon att jag vill försöka. För mig är det för tillfället ganska likgiltigt om jag går eller inte. Jag vet inte vad det är men för mig känns det så just nu iallafall. För mig känns det som jag gör saker för andra och inte för mig själv. Jag känner som jag hela tiden blir staffad för något jag inte gjort heller på något sätt hela tiden kränk för att jag har lite speciella åsikter, fast man säger att man ska ha sina åskiter i fred.  Ibland undrar jag det också om om det verkligen förhåller sig så eller inte. Alla vill ha sådan svar som passar sina öra och vad som låter logiskt ingen vet vad som är normalt eller onormalt.  Vi sätter upp egna värderingar på vad som är normalt och onormalt. T ex vi som inte röker blir irriterade på dom som röker.  Då undrar jag varför vi framställt tobak överhuvudtaget, det vi inte har saknar vi inte, men lockas vi hela tiden så är det klart att vi vill ha det så länge det finns det är spännande alltid kul att prova något nytt även om sen det är farligt. Nu hinner jag inte skriva så mycket mer jag ska snart iväg och sen blir jag bara arg om jag fortsätter. kram på er alla som eventuellet läs det


Hej jag sitter hela tiden o grubblar egentligen på¨alla konstigheter o hela samhällets krångligheter oavsett vilken kategori man tillhör.Vem är det egentligen synd om,det finns egentligen ingen förklaring till det heller.Varför får vissa "högre" människor extrema undantag som typ du åker inte fast om du skulle krocka,varför tillåter vi sånt,det är väl inte rättvist för någon människa.Det är inte så konstigt att det blir irritationer o lite av varje när det händer såna grejer.Det låter säkert som en bagatell i mångas öron,jag vet inte hur man ska gå tillväga ör att komma tillrätta med såna saker men jag tycker det är gamnska allvarligt när man väl tittar på det,för vi vill väl HA FRED ELLER VILL VI INTE?Varför inte då börja med enkla saker de större sakerna måste det till revolution för att det ska hända nåt.Det låter grymt men det är sant,,Ingen ska behöva dö men tyvärr tror jag det kommer bli några som blir drabbade av det tyvärr.Kanske inte så några heller för den delen.Men jag tror att det är det enda som skulle hjälpa just nu.Alla har svårt att höra sanningen mer eller mindre.En del tål det väldigt dåligt men andra tar det bra men det finns nån tagg nånstans i själen hos alla.vare sig vi vill erkänna det eller inte.Alla äer vi dåliga förlorare nånstans o alla har vi våra svaga punkter till o med dom som verkar tuffa o kaxiga..Nu har jag fått skriva av mig idag oxå nu får det va bra för idag så kommer jag säkert imorn igen den här sidan är rolig..
kram på er alla!!


Skriv sjuk !

Hej.
Känner bara för att skriva av mig.
är irreterad för att det inte har blivit som jag vill, vissa dagar går det bra och andra börjar man fundera på varför det ska vara så krångligt..
Att man ska få leva sitt liv men ändå inte få göra det.
Ingen kommer kunna ge mig nått svar bara för tt samhället är så krånligt i sig.
Jag kanske får ett ord på vägen, jag förstår men gör man verkligen det?
Det är lika dumt som att fråga varför himmlen är blå.
Det får man heller aldrig svar på.
Folk ska få leva som man själv vill, är det meningen iallafall.
men får vi verkligen det?
Vem har skapat alla dessa regler?
Som ingen vet nått svar på?
jag får bara massa tröstande ord, att jag ska ta det lungt och försöka förstå men varför?
samma sak gäller det hos psykologen eller något annat i den stilen.
jag är annolunda men ändå inte annolunda.
jag vill iallafall inte betrakta mig själv som det.
jag skulle vilja att alla människor fick 5.000 kr ut över sin lön.
5.000 som dom skulle kunna göra precis vad dom vill för och utan att betala skatt.
Utan att du för den skull ,skulle komma massa avundsjuka och massa tråkigheter med i bilden.
men alla lever oxå i en egen lilla värld.
varken ser eller hör andra, eller orkar bry oss.
varför ska det vara så kompliserat?
vem har bestämmt att det ska vara så kompliserat??
vem har sagt att det ska vara enkelt?
alla dessa frågor som jag aldrig får nått svar på.
jag kan hålla på i det oändliga, tiden räcker ändå inte till.
dyngnet har juh bara 24 timmar hur man nu vänder på det hela.
nu har jag skrivit av mig, så ny vet jag inte om jag orkar fortsätta men jag kommer säcker tillbaka, till smma frågor och samma svar.
jag slutar så får vi se om det är nån som reagerar?!
antingen får man ros eller ris.
kram på er alla

Osrob

OsrobHär är Osrob bara 6 månader.
Kommer att använda denna blogg för att jag ska kunna skriv av mig lite,sätt in lite fina bilder som man hittat runt om på nätet.
Berätta lite om min vardag, det jag vill berätta..
Brukar ändå inte lämna ut så mycket om mig själv, tycker väldigt mycket om att få vara privat.
Är väldigt svårt privat när man har hela dyngnet med assistenter.
Jag är lite irreterad på samhällets alla orättvisor, oavsett om du kan använda bena eller om du hr ett funktionshinder som jag.
När man har regler som ska gälla men som ändå inte gäller för jag har assistenter som jag ska tänka på oxå.
Dom gäller i allra högst grad.
Men så är livet.
Har inga mera komentarer just nu men återkommer säkert.




Första inlägget

Hej.
Idag har jag bara suttit och läst i stort sett.
ville träffa johan men det gick inte och lösa på nått vis.
och sen ville jag faktist inte lämna osrob för han har vart så mycket ensam. jag föreslog att han skulle komma hit för nu är golvet torkat så det ser mycket bättre ut, men det fick han inte.
nära vill komma och inspektera om det är rent.. litar inte på att assistenterna säger att det är rent på golvet iallafall..
Så jag kommer förmodligen aldrig att se johan hära hemma.
jag vill att han ska respektera vad assistenterna säger.
och johans assistenter skulle kunna testa och tycker dom inte att det ät bra så skulle dom kunna fortsätta som dom hitills har gjort, tills det blir en ändring som det ska bli.. jag har börjat på en ny bok oxå, samma serie men nu heter den delat byte, med janet evanovich, bok nummer 5 av 10 i serien..
hoppas ni har haft en bra dag.
hoppas ni får en fortsatt bra kväll/natt kram.

Välkommen till min nya blogg!